قانونی بودن: در حال حاضر، قوانین و مقررات فعالیت در شرکتهای بازاریابی شبکهای در اکثر کشورها معین شدهاند؛ ولی هیچ ارگان مشخصی وجود ندارد که مشخص کند یک کمپانی خاص هرمی یا شبکه ایِ قانونی است. اما در ایران، قانونی یا غیرقانونی بودن یک شرکت بازاریابی شبکهای را وزارت صنعت، معدن و تجارت مشخص میکند.
از نگاه FTC، BBB، AG کمپانیی که بیشتر به جذب بازاریاب میپردازد تا فروش محصول به مردم عادی، هرمی و غیرقانونی است بازاریابی شبکهای از دیدگاه دینی:
- ناصر مکارم شیرازی: «تنها در صورتی که بازاریابی به صورت شبکهای و زیر مجموعهای نباشد و سود حاصله فقط به بازاریاب اول تعلق گیرد اشکالی ندارد و غیر آن اشکال دارد. البته ممکن است در طرحهای جدید، بعضی از اشکالات این کار برطرف شده باشد ولی هنوز اشکال اصلی که استفاده بازاریابهای بالواسطه میباشد و نوعی «اکل مال به باطل» است وجود دارد.»
- حسین وحید خراسانی: «بازار یابی شبکهای بنابر احتیاط واجب صحیح نیست و در این احتیاط واجب نمیتوانید به کسی دیگر رجوع نمائید.»
- سید محمد حسینی شاهرودی: «بسمه تعالی؛ ماهیت معاملات یاد شده معلوم نیست.»
- آیت اللَّه العظمی علوی گرگانی: «بسمه تعالی؛ بازاریابی شبکهای به دو صورت متصور است یک حالت آن است که فردی زیر مجموعهای برای خود معرفی میکند و بابت خرید آن زیر مجموعه سودی میگیرد اما نظارت و مشاوره و آموزش خاصی نمیدهد که این سود حرام است و یک حالت آن است که بر کار زیر مجموعه نظارت و آموزش و مشاوره خاص دارد به گونهای که دریافت سود بابت این زحمات است و حقیقتاً این زحمات در جامعه به گونهای است که در قبال ان پول قرار داده میشود این عمل حلال است البته غالباً اینگونه محقق نمیشود. ضمناً مجوزهای حکومتی لزوماً با کسب اجازه از مراجع نیست و یا بعضاً با اجازه از یک مرجع و یا رهبری است و لذا هر فردی باید ابتدا نظر مرجع خود را در نظر بگیرد و مجوزهای قانونی به معنای شرعیت یک عمل در نزد تمام مراجع نیست.»
پایداری شرکتهای شبکهای:به گفته? ریچارد پو در کتاب موج چهارم، قدرت کمپانیهای شبکهای در پنج سال اول کاری مشخص میگردد. یک کمپانی در 2 سال اول فعالیت خود، بیش از ?50 احتمال شکست دارد و کمپانیی که 5 سال به تعهدات خود عمل کند، احتمال شکستش به 1? خواهد رسید. به گفته? مقالهای از usatoday، برای بازاریابهای اموی، پول درآوردن از بازاریابی چند سطحی بسیار سخت است، اگر نگوییم غیرممکن است. راهکار پیشنهادی FTC پیش از ورود:بهتر است پیش از ورود به بازاریابی شبکهای، موارد زیر انجام شود:
- گرفتن سابقه کمپانی
- تحقیق درباره? محصولات
- پرسش و پاسخ درباره? پلن و موفقیت
- کشف مرزها و محدودیتها
- ارتباط برقرار کردن با بالا سریها و گرفتن آدرس و شماره تلفن
- مشورت گرفتن از وکیل یا مشاور حقوقی که در سیستم نباشد (ذینفع نباشد)
- زمان بگذارید. سریع تصمیم نگیرید و قرارداد نبندید تا مدتی فکر کنید.
- ببینید که این کار بدرد شما میخورد؟ با بالاسریها درباره? وقت گذاشتن و هزینههای جانبی بپرسید.
- تحقیق زیاد
- گول حرفهای رؤیایی دیگران را نخوردن و عاقلانه فکر کردن به اصل موضوع
- کسب اطلاعات درباره? بازار محصولات شرکت
تاریخ : چهارشنبه 95/6/17 | 4:25 عصر | نویسنده : امیر اخلاصی نیا | نظر
.: Weblog Themes By Pichak :.