با نزدیک شدن به زمان برگزاری کنکور، بحث در این باره در میان دانشآموزان بیشتر شده است. عدهای از دانشآموزان دچار اضطراب و نگرانی میشوند که متأسفانه گاه همین امر منجر به ایجاد شرایط بحرانی در خانواده و خود دانشآموز میشود؛ همچنین عدهای دیگر به دنبال یافتن پاسخ برای سوالاتی از این قبیل هستند: - نحوهی محاسبه 25درصد تأثیر دروس نهایی چگونه است؟ - میانگین وزنی که این همه از آن بحث می شود چیست؟ - معدل تأثیر دارد یا دروس نهایی؟ - تفاوت این دو در چیست ؟ و کدام یک به نفع دانشآموزان است؟ - نمرات دروس پیش دانشگاهی تأثیر دارد یا نه ؟ اما آنچه مشخص است رسیدن به جواب این سؤالها است تا دانشآموزان با آرامش بیشتری در کنکور 91 حاضر شوند لذا در ابتدا باید به این نکته توجه کنیم که داوطلبان کنکور 91 به دو دسته تقسیم میشوند: 1 – دیپلمههای قبل از سال 84که امتحان نهایی ندادهاند، برای این گروه فقط نمرهی اکتسابی کنکور محاسبه و سپس رتبهی کل آنان معلوم میشود. 2 – دیپلمههای بعد از سال 84که امتحان نهایی دادهاند، برای این دسته آن چه در روز کنکور جواب میدهند سهم 75درصدی از نمرهی کل را به خود اختصاص میدهد و معدل کتبی نهایی آنان به صورت نمرات تراز شده هم، سهم 25درصدی را به خود اختصاص می دهد که نحوهی محاسبهی این سهم را با مثالی تشریح میکنیم؛ فرض کنید شما دانشآموز پیشدانشگاهی رشتهی انسانی داوطلب کنکور 91 هستید و در امتحانات نهایی خرداد سال 90 در درسهای ادبیات نمرهی 17، زبان فارسی نمرهی 15و آرایههای ادبی نمرهی 13گرفتهاید و در روز کنکور هم به 40درصد سؤال های ادبیات پاسخ دادهاید پس: الف – ابتدا میانگین وزنی دروس نهایی شما که حاصل جمع نمرات کسب شده در امتحانات نهایی تقسیم بر تعداد این دروس است محاسبه میشود. (17+15+13) تقسیم بر 3مساوی است با 15. این نمرهی 15را شما از 20نمره کسب کردهاید پس سهم درصدی نمره 15محاسبه میشود که برابر است با نمره 75/18. روز کنکور هم شما از 100درصد نمرات درس زبان وادبیات فارسی، 40درصد را بدست آوردهاید که سهم 75درصدی نمرهی 40درصدی شما محاسبه میشود که برابر است با 30، پس نمرهی کل شما در درس زبان و ادبیات فارسی حاصل جمع این دو عدد یعنی 75/48اعلام میشود 48/75=30+ 18/75 . همانگونه که مشاهده میکنید نمرهی 40درصدی پاسخهای صحیح شما در روز کنکور با تأثیر 25درصدی نمرات دروس نهایی به 75/48افزایش یافته است یعنی به میزان 75/8نمره بالاتر از آنچه در روز کنکور کسب کردهاید. این مثال به خوبی نشان میدهد که هر چه نمرات و معدل دروس نهایی دانشآموزی بالاتر باشد افزایش درصدی نمرات کنکور او بیشتر بوده و به تبع آن موفقیت و قبولی در کنکور برای او سهلتر خواهد بود.
• معدل تأثیر دارد یا درس های نهایی و تفاوت این دو در چیست ؟ اشــــاره کردیم که نمرات تکتک درسهای نهایی به صورت نمرات تراز شده محاسبه میگردد و اگر قرار بود که فقط معدل نمرات تأثیر داشـــته باشـد هـــــمهی درسها به یک دید نگاه شــده و نمـرهی پـایــین یک درس بـــر روی همهی درسهــــای کنــکور تــــأثیر منفی میگذاشت. برای جلوگیری از این اتفاق سوء، نمرات هر درس به جای معدل اعمال شده و بصورت نمرهی تراز در زیر گروهها هم تأثیر مستقیم گذاشته تا حقی از کسی ضایع نشود و اگر چنانچه نمرات کتبی فردی در درسی پایین باشد ضرر آن فقط متوجه همان درس شود. پس اعمال تأثیر نمرات درسها به نفع دانشآموزان خواهد بود.
• در سال جاری نمرات دروس پیشدانشگاهی هیچ گونه تأثیری در کنکور نخواهد داشت. ولی آنچه مسلم است این است که میزان داشتن تسلط بیشتر بر درسهای پیشدانشگاهی برابر است با جواب دادن درصدهای بالایی از سؤالهای کنکور، چرا که سؤالهای درسهای پیشدانشگاهی همواره بیش از حدود 45درصد از سؤالهای آزمون سراسری را به خود اختصاص میدهد. |
.: Weblog Themes By Pichak :.